PRO-Aktivne komunikacijske tehnike PDF Natisni E-pošta

V zadnjih dvajsetih letih smo zbrali,razvili in testirali široko paleto tehnik različnih šol in najboljših avtorjev z namenom, da bi ugotovili, katere najbolj pripomorejo pri razvoju posameznikov in organizacij. Tehnike, ki so združene pod okriljem PRO-Aktivnih komunikacijskih tehnik (angl. PRO-active Communication Techniques - PRO-ACT) so skupno prizadevanje akademikov in praktikov, ki prinesejo več razultatov, če jih le uporabljate.

Smisel proaktivne komunikacije je v tem, da aktivno sodelujemo v komunikaciji na vseh področjih. Primer pro-aktivne komunikacije v primerjavi z reaktivno je morda najbolje viden v prodaji. Tradicionalna prezentacija je izrazito reaktivno usmerjena. Prodajalec nekaj predstavi in čaka na reakcijo potencialnega kupca. Nato lovi kupca in ga sili v nakup (navadno z zmedo in pritiskanjem na določene vzvode). Na podoben način večina oglaševanja s sugestijami na nezavedni ravni potrošnika sili k nakupu (sidranje izdelka s splošnimi vrednotami).

Nasprotno pa proaktivna komunikacija deluje na način lovljenja. S tehnikami ugotovimo, kaj potrošnik v resnici želi ter zakaj in mu nato rešitev v obliki našega izdelka tudi ponudimo. Pri tem so ugovori pozitiven znak interesa kupca in so le korak do cilja. 

PRO-ACT temelji na komunikacijskih znanostih ter psihologiji in sociologiji obnašanja. Obsega jasno predstavljene tehnike, ki jih praktiki zlahka vključijo v svoje delo in privatno življenje. S treniranjem praktikov, mojstrov in trenerjev PRO-ACT je naša misija širjenja PRO-Aktivnih komunikacijskih tehnik doprinos k boljšemu razumevanju na svetu. Praktiki so tako usposobljeni, da uporabijo te testirane tehnike za treninge, svetovanja, coaching in za terapije.

Žal se neverjetna življenja ne dosežejo le z motivacijo. Obstajajo zakonitosti in če jih upoštevate, lahko s tehnikami dosežete izjemne rezultate. PRO-ACT lahko omogoči neverjetno življenje, saj boste pridobili možnosti vplivati na sebe in nato na druge in živeti življenje dosežkov in končno življenje doprinosa. Niti danes niti jutri ni sprememba mogoča brez aktivnosti pri uporabi PRO-ACT, zato začnite danes in izkoristite moč zagona, da bi izboljšali tista področja, ki jih želite izboljšati, predvsem pa se naučili obvladovati čas, postaviti cilje in jih doseči.

Trening sestavljajo štiri stopnje certificiranja:
- praktik PRO-Aktivnih komunikacijskih tehnik
- mojster praktik PRO-Aktivnih komunikacijskih tehnik
- trener PRO-Aktivnih komunikacijskih tehnik
- mojster trener PRO-Aktivnih komunikacijskih tehnik

PRO-ACT sestavljajo naslednji osnovni moduli:
- PRO-ACT za čutno zaznavo in kontrolo
- PRO-ACT za razumevanje sebe in drugih
- PRO-ACT za vplivanje
- PRO-ACT za doprinos življenju (ta modul se poučuje od nivoja mojstra praktika naprej)

PRO-ACT je zasnovan za aplikacijo na naslednjih ravneh:
- PRO-ACT osebni razvoj
- PRO-ACT v poslovnem okolju
- PRO-ACT za razmerja
- PRO-ACT za predstavitve in treninge

PRO-Activna komunikacija je osnova kvalitetnega življenja, saj ponuja tehnike, ki ob uporabi prinesejo popolnoma nov pogled na komunikakcijo in življenje. Naš cilj je, da navdušimo za osebni razvoj in ne le motiviramo. Naš namen je, da spremenimo življenja, ne le podamo informacije, kako ga spremeniti.
 

 
Copyright © 2024 | dr. Andrej Kovačič | Designed by Ceos

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij